Saxonia Inferioara vrea sa lupte in continuare pentru a impiedica planul Porsche de preluare a controlului deplin al companiei Volkswagen.

Conform lui Christian Wulff, ministrul presedinte al landului Saxoniei Inferioare, se va face uz de dreptul de blocare al minoritatii actionariatului detinut de land.

„Saxonia Inferioara vrea sa pastreze independenta Volkswagen in cadrul indicelui bursier DAX”, a precizat Wulff. Acesta a adaugat ca nu Saxonia nu va accepta un acord de majoritate in vafoare Porsche.

Potrivit unei legi federale, asa-zisa lege Volkswagen, Saxonia Inferioara beneficiaza de dreptul de a bloca deciziile de importanta majora in privinta Volkswagen, cu toate ca detine un pachet de numai 20,1% din actiunile companiei.

Porsche Automobil Holding era deja cel mai mare actionar al Volkswagen si a anuntat la sfarsitul lunii octombrie faptul ca si-a marit participatia la 42,6% in cadrul VW.

„Scopul ramane acelasi, atata timp cat conditiile financiare sunt prielnice, sa ajungem la o participatie de 75% din cadrul companiei in anul 2009”, a precizat compania cu sediul in Stutugart.

Ca parte a acestui plan, Porsche a precizat ca ramane la planul de a acumula peste 50% din titlurile Volkswagen pana la finalul acestui an.

Sursa: ANE