Prize autonome, cel mai bun aspirator robot, cuptor electric cu asistență la gătit sau combina frigorifică care își analizează conținutul și oferă rețete cu produsele disponibile – iată câteva dintre dispozitivele care îți un stil de viață relaxant.

71% dintre consumatorii la nivel internațional și-ar dori o locuință inteligență, iar evoluția pieții dispozitivelor de acest tip se preconizează a ajunge la peste 141 de miliarde de dolari până în 2023. La nivel global, de exemplu, în 2018, au fost cheltuite peste 91 de miliarde pe sistemele inteligente de protecție și securizare a locuințelor. Oare, ce înseamnă să ai o locuință inteligență și care ar fi dispozitivele care trebuie să se regăsească în interiorul acesteia?

Top gadget-uri inteligente pentru o locuință care să-ți ofere confort și siguranță!

Sistemele inteligente de asistență vocală pentru locuința (așa cum este Alexa) îți permit să îți transformi casa într-o locuință complet digitalizată. Termostatele inteligente îți oferă control complet asupra locuinței tale chiar și de la distanță, de unde poți regla temperatura după cum dorești. Poți menține controlul asupra țevilor din locuință cu ajutorul sistemelor de monitorizare smart, în care tehnologia cu ultra-sunete detectează scurgerile.

Îți place să se simți bine atunci când te relaxezi în baie? Capetele de duș care dispun de difuzoare inteligente te pot binedispune cu muzica pe care o redau în timpul băilor tale zilnice. Plus că, cele mai evoluate modele îți permit conectarea prin Bluetooth și chiar preluarea apelurilor telefonice.

Sistemul de iluminat din locuința poate primi suport din partea gadget-urilor inteligente. Becurile smart oferă control prin Bluetooth, iar prizele inteligente previn deteriorarea dispozitivelor în cazul suprasarcinii electrice. Aparatele de climatizare inteligente automatizează procesul de răcire/încălzire a locuinței în funcție de preferințele  beneficiarului.

Desigur, atunci când vine vorba despre tehnologie inteligentă, aparatele electrocasnice reprezintă un domeniu cu opțiuni nelimitate. Frigiderul care  comunica în mod direct cu telefonul proprietarului și îi permite să afle ce rețete poate prepari pe baza ingredientelor disponibile este un gadget ce va fi din ce în ce mai prezent în viețile noastre.

Bucătăria mai poate fi dotată cu dispozitive de preparat ouăle la intervalul corect sau cu încălzitoare inteligente pentru cafea. Nu trebuie uitată nici cana care încălzește apa în doar câteva secunde (cu 85% mai rapid decât fierbătoarele tradiționale). Iar o bucătărie fără un cuptor smart parcă nu mai este la fel (mai ales când frigiderul comunică direct cu acesta).

Televizoare inteligente, stație de monitorizare a calității somnului, ceas de perete inteligent, scaune care se reglează în funcție de greutate și pozițiile preferate ale utilizatorului – există atât de multe opțiuni dintre care poți alege. Curățarea locuinței nu va mai fi problematică atunci când folosești un robot inteligent de aspirat. Totul este atât de simplu atunci când o locuință dotată cu astfel de gadget-uri!

Casa inteligentă – locuința viitorului!

În 2020, procentul locuințelor inteligente este de 9,3% la nivel global, dar se preconizează o creștere de până la 16, 7% până în 2023. Aproximativ 33% dintre utilizatorii de produse inteligente se încadrează în categoria de vârstă 25-34 de ani. 57% dintre ei sunt bărbați, iar 43% femei, 26, 3% având venituri mari, în timp ce 31, 3% au venituri medii.

Nivelul de răspândire al locuințelor în care se regăsesc electrocasnice și dispozitive smart este mai ridicat în cinci state ale lumii. SUA (32, 4%) este pe primul loc, fiind urmată de Norvegia (30,5%) și de Suedia (28,5%). Pe următoarele poziții se poziționează Danemarca (27, 4%) și Coreea de Sud (26, 5%).

Oamenii preferă să se informeze din surse sigure atunci când își cumpără produsele electrocasnice, așa cum este site-ul recenziidetop.com. Aceștia își doresc să afle toate detaliile despre ce pot cumpăra, dar să afle și părerile unor experți avizați. Pentru că o locuință dotată cu aparatură inteligentă înseamnă un cămin în care te simți bine de fiecare dată când spui “acasă”!