Întâlnire, joi după-amiază, la sediul PSD între Liviu Dragnea și mai mulţi miniștri. Sunt acolo premierul Viorica Dăncilă, ministrul de interne, Carmen Dan, cel de finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi Tudorel Toader, ministrul justiţiei.

Oficial, cei patru miniștri discută despre referendumul din 7 octombrie, dar discuțiile intervin în condițiile în care s-a aflat de scrisoarea unor nemulțumiți din PSD. În plus, membrii Comisiei de la Veneția sunt în vizită în România pentru a se interesa de modificările aduse Codului penal.

Potrivit unor informații, relația dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea nu e tocmai bună, iar unele voci din PSD susțin că premierul ar trebui să conducă partidul, dacă Liviu Dragnea face pasul în spate.

Nemulțumiții din PSD vor să-i ceară lui Liviu Dragnea să-și schimbe modalitatea de conducere și dacă nu este de acord, atunci să facă pasul în spate.În PSD sunt acum mai multe tabere, de fapt. Sunt nemulțumiți, dar sunt și nehotărâții, care nu sunt de acord ca în locul lui Liviu Dragnea să vină Gabriela Firea sau Mihai Tudose și care acum așteaptă să vadă care sunt propunerile celor care îl mai vor pe Liviu Dragnea lider.Membrii guvernului au venit joi la sediul PSD din Kiseleff pentru că acolo se afla Liviu Dragnea. Ei discută și despre o întâlnire pe care ministrul justiției, Tudorel Toader, a avut-o cu membrii Comisiei de la Veneția, care se află în vizită de două zile la București, punctul de interes fiind modificările aduse Codurilor penale. Membrii Comisiei lucrează la un aviz cerut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La Parlament, ei s-au întâlnit cu politicienii care au modificat Codurile penale. Majoritatea parlamentară a coaliției PSD-ALDE, dar și guvernul au nemulțumiri în legătură cu punctul de vedere transmis de Comisia de la Veneția, care ceruse reexaminarea modificărilor făcute. Puterea le-a explicat de ce trebuie modificată Ordonanța 6/2016 dată de Guvernul Cioloș, pentru ca problema dosarelor care au ajuns în instanță pe baza protocoalelor încheiate între serviciile de informații și instituțiile din justiție să fie reglementată.

Toate discuțiile de la sediul PSD vor fi urmate de noi discuții, la Giurgiu, acolo unde joi Niculae Bădălău candidează pentru șefia filialei. Acolo vor fi prezenți și Paul Stănescu, și Mihai Tudose. Despre ambii știm că duc negocieri și discuții astfel încât să strângă o majoritate împotriva lui Liviu Dragnea.

Până miercuri seară, erau 17 lideri care au semnat această scrisoare, iar joi ar fi fost deja, potrivit informațiilor Digi24, 33 de semnături. Nemulțumiții cer în primul rând convocarea unui Comitet Executiv Național și în al doilea rând să facă un pas în spate. Liviu Dragnea n-ar mai vrea să convoce CEx sau cel puțin nu până la referendum, iar nemulțumiții vor convocarea forului mai repede, pentru a discuta toate problemele care îi frământă. Și vor, de asemenea, ca liderul PSD să nu mai ia decizii de unul singur, ci în forurile statutare ale partidului.

SURSA: digi24.ro
 


Te-ar putea interesa și: