„Mi s-a reproșat creșterea prețului la gaze, arătata de Comisia de Control a ANRE, și rezultatele controlului Curții de Conturi”, a spus Metea, pentru Capital.

Acesta nu a precizat daca va continua în cadrul Romgaz sau daca va acționa statul, prin Ministerul Energiei, in judecată pentru daune, având in vedere ca Metea mai avea inca patru ani de mandat la conducerea companiei, mandat pe care l-a obținut de curând.

Este al doilea mandat consecutiv al acestuia, După ce precedentul s-a întins pe perioada 2013 – iunie 2017.

Cine este Virgil Metea

Inginer de profesie, după absolvirea Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti (1985), Virgil Metea şi-a început activitatea în domeniul gazelor naturale, în cadrul Schelei de Foraj Tg. Mureş, unde a ocupat succesiv funcţiile de inginer, şef de secţie şi director tehnic, până în anul 2001. În următorul an, a lucrat la Romgaz, fiind şeful Serviciului de Dezvoltare.

În perioada 2002-2013, a trecut în partea de distribuţie, ocupând postul de director general al Distrigaz Nord SA, iar după privatizare a condus EON Gaz Distribuţie. Din 2013 a revenit la Romgaz şi ocupă funcţia de director general. Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România.

Compania este listată la bursă, atât la Bucureşti, cât şi la Londra, acţionarul majoritar fiind statul român, cu 70% din acţiuni. Romgaz a înregistrat în primul trimestru un profit net de peste 565 milioane lei, în creştere cu 15,7%, rezultatele fiind obţinute în condiţiile în care importul de gaze natural a crescut masiv.

În ultimii patru ani, Virgil Metea a reuşit să coordoneze câteva proiecte importante, iar rezultatele sunt pe măsură: descoperirea celui mai mare zăcământ on-shore de gaze din ultimii 30 de ani sau pregătirea celei mai mari investiţii realizate de o companie de stat în domeniul producţiei de energie. 

 

Corin Emil Cindrea deține, din vara acestui an, funcția de director general adjunct al companiei Romgaz. „În 1999 m-am alăturat echipei Romgaz, inițial consilier juridic, iar succesiv am fost șef serviciu licitații, director adjunct direcția dezvoltare, director direcția comercială, șef serviciu management pentru restructurare și privatizare, director direcția management resurse umane, director general, director direcție Calitate, Sanatate, Securitate, Mediu iar în prezent sunt director general adjunct al societății Romgaz.”, conform site-ului companiei Romgaz.

Mai multe detalii despre Corin Emil Cindrea puteți găsi aici