O a treia doză de vaccin și administrare anuală?

Directorul general al companiei farmaceutice americane Pfizer, Albert Bourla, a fost întrebat cât va dura imunitatea după vaccinarea cu Pfizer. Astfel, acesta a punctat că vaccinarea va dura cel puțin șase luni și va fi necesară o a treia doză de ser într-un interval de 8-12 luni, conform informațiilor transmise de greekreporter.com

De asemenea, Bourla a fost întrebat și dacă vaccinarea va trebui repetată în fiecare an. Potrivit acestuia, va trebui să ne imunizăm anual după cea de-a treia doză.

„Vom vedea cât de des trebuie să facem acest lucru, rămâne de văzut. Un scenariu probabil este că va fi necesară o a treia doză, undeva între șase și 12 luni și, ulterior, va exista o reimunizare anuală. Toate aceste lucruri trebuie confirmate”, a declarat CEO-ul Pfizer, în cadrul Delphi Economic Forum VI din Atena.

O industrie farmaceutică puternică

Totodată, Albert Bourla a subliniat că intenționează să renunțe la drepturile asupra brevetelui pentru vaccin. În plus, compania are capacitatea de a produce serul anti-COVID atât cât este necesar, adăugând că Pfizer ar putea să producă 3 miliarde de doze de vaccin, la nivel Mondial, în 2021, și 4 miliarde de doze în 2022, arată sursa menționată.

„Singurul motiv pentru care avem vaccinuri în prezent este că avem o industrie farmaceutică puternică. Dacă nu am avea-o, ne-am plânge victimele. O astfel de propunere ar avea un impact major asupra acestei industrii”, a subliniat Bourla.

Când va fi disponibil medicamentul oral anti-COVID?

CEO-ul Pfizer a spus și că are „motive întemeiate” să creadă în succesul medicamentului oral experimental pentru tratarea COVID-19 dezvoltat de companie. Anterior, acesta a subliniat că medicamentul oral antiviral pentru COVID-19 va fi disponibil până la sfârșitul anului.

„În acest moment avem motive foarte bune să credem că poate avea succes”, a completat Albert Bourla.

Sursă foto: Dreamstime