UPDATE: Vodafone România confirmă plecarea lui Inaki Berroeta

“Vodafone România confirmă că Inaki Berroeta va prelua poziţia de CEO al Vodafone Hutchinson Australia, începând cu 1 martie 2014. În perioada următoare, Vodafone va anunţa noul CEO pentru România”, au declarat reprezentanţii companiei.
 
 “M-am simţit extraordinar în cei 3 ani pe care i-am petrecut în România. Sunt mândru că am condus o echipă atât de minunată şi dedicată clienţilor noştri. Aş vrea să le mulţumesc tuturor clienţilor Vodafone şi tuturor celor cu care am lucrat în aceşti ani. Nu în ultimul rând, România va fi pentru totdeauna în inima mea!”, a declarat Inaki Berroeta

Spaniolul Inaki Berroeta, 47 de ani, a fost numit CEO al Vodafone România în decembrie 2010, după un mandat de trei ani în fruntea Vodafone Malta. La Vodafone Hutchison Australia, Berroeta urmează să-l înlocuiască pe Bill Morrow care va prelua conducerea noii entităţi guvernamentale care se va ocupa de lansarea noii reţele naţionale de internet broadband din Australia, NBN Co.
 

ntr-un comunicat de presă, Bill Morrow a apreciat că experienţe dobândită de Inaki Berroeta în cadrul grupului Vodafone va ajuta la o tranziţie lină. 'Inaki este o potrivire bună pentru echipa locală, iar experienţa sa variată îi permite să conducă Vodafone în următoarea fază a planului de relansare', se arată în comunicatul de presă.

Vodafone Australia a fuzionat cu Hutchison în anul 2009 pentru a da naştere unui joint venture deţinut în proporţii egale de cele două companii.

Vodafone România a raportat venituri din servicii de 352,9 milioane de euro în cele 6 luni ale anului fiscal încheiate la 30 septembrie 2013, în scădere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un număr de clienţi în creştere la 8.182.923.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 411 milioane de clienţi la 30 septembrie 2013. Vodafone are divizii in 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.