Potrivit viceprimarului, un concurs pentru ocuparea funcţiei de director general al RATB va fi organizat anul acesta.

"Vincenţiu Antonescu a fost demis în şedinţa consiliului de administraţie. Este decizia consiliului de administraţie al regiei, el numeşte, el revocă. Membrii consiliului de administraţie au făcut o evaluare per ansamblu a activităţii. În opinia lor s-a constatat că managementul este deficitar şi în mod special pe relaţia cu ANAF. Condiţiile pe care candidaţii (la această funcţie – n.r.) vor trebui să le îndeplinească vor fi stabilite de consiliul de administraţie al RATB sau dacă aceştia consideră în colaborare cu un expert sau o societate de profil de resurse umane", a precizat Cornel Pieptea.

El a menţionat că este în desfăşurare o procedură de selecţie a membrilor consiliului de administraţie al RATB.

"Concursul pentru ocuparea funcţiei va fi organizat de consiliul de administraţie al RATB. În momentul de faţă consiliul de administraţie în integralitatea lui nu este selectat conform Ordonanţei 109, iar legea prevede că trebuie realizată această selecţie a membrilor consiliului de administraţie. Această procedură este în desfăşurare, sunt stabilite deja criteriile, urmează să fie dat anunţul public aşa cum prevede legea în două ziare naţionale şi aşa mai departe, iar după ce vor fi numiţi membrii consiliului de administraţie conform legii, aceştia având autoritate totală, ei vor proceda similar la selectarea managementului de la nivelul directoratului. În opinia mea termenul de sfârşitul anului este unul rezonabil. Au timp suficient să întocmească şi criteriile necesare ş.a.m.d.", a afirmat viceprimarul Capitalei.

El crede că decizia de demitere a directorului general al RATB va fi benefică pentru regie, pentru că este nevoie de o nouă organigramă în contextul transformării în societate, de un contract de delegare între Municipalitate şi RATB, astfel încât să se poată asigura creşterea calităţii serviciului public.

"Regia trebuie reaşezată pe centre de costuri şi profit, astfel încât să fie evidenţiate clar locurile unde se consumă mai mult decât ar trebui, iar acolo unde se aduc venituri să se poată stabili politici de creştere a acestor venituri. Poate că şi experienţa de consilier deşi pe o perioadă scurtă a lui Orzaţă va fi benefică pentru regie, astfel încât să se asigure o conlucrare mai bună şi implicit creşterea calităţii serviciului public", a spus Cornel Pieptea.

SURSA: Agerpres