"Banca Naţională a creat o şcoală de birocraţi care habar nu au de economie. Putem imputa BNR o îmbătrânire excesivă. Au format o clasă birocratică depăşită de realităţile economice din acest moment. În România, BNR e unul dintre marile handicapuri pe care economia romaneasca le are şi o piedică în faţa progresului", a declarat Patriciu la România TV, potrivit economica.net.

Totodată, omul de afaceri a spus că moneda europeană este ultima greşeală a clasei politice europene. "Spuneam în 1998 că moneda unică este ultima greşeală a clasei politice europene. Sfârşitul ei este întârziat de clasa politică europeană, de birocraţia de la Bruxelles. Criza ar putea să dureze ani sau chiar decenii. S-ar putea să fie chiar o explozie a sistemului financiar. Banii sunt laşi, fug. Acum investiţiile sunt canalizate către America de Sud, Asia", a spus Patriciu.

În ceea ce priveşte criza din Cipru, Dinu Patriciu consideră că românii care au bani blocaţi la Bank of Cyprus ar trebui să dea în judecată statul cipriot. "Vom vedea, cu siguranţă, o scurgere a capitalului către alte regiuni mai primitoare ale planetei", a spus Patriciu, potrivit sursei citate.

În urmă cu aproape patru luni, Dinu Patriciu a fost supus unei dificile operaţii de transplant de ficat, la o clinică din Milano.  Recuperarea nu a fost deloc uşoară, iar ce l-a ajutat cel mai mult, în acele momente, a fost voinţa. "Am trecut printr-o încercare dificilă, dar acum mă simt mult mai bine decât înainte şi am foarte multe planuri de viitor. Am de gând să trăiesc înca o perioadă (…) Mă uitam prin diverse tabloide la poze de-ale mele ajunse prin nu ştiu ce întâmplări în presă. Atunci când mă aflam într-un scaun cu rotile… Zâmbeam, dar eram un schelet. Acum nu mai sunt (…) Trebuie să îi ajuţi pe doctori. Ei nu pot face nimic fără tine. Dacă nu ai voinţa de a face fizioterapie, exerciţii fizice, alergare, nu ajungi un om întreg după o asemenea încercare", a povestit Dinu Patriciu.

Totuşi, el spune că pe masa de operaţie şi-a văzut, într-o secundă, întreaga viaţă trecându-i prin faţa ochilor: "Te gândeşti la cei apropiaţi, evident. Şi trebuie să vă spun că nu e o glumă ceea ce se spune, că atunci când treci pragul, când intri în anestezie totală, îţi reciteşti viaţa. E adevărat. Şi când te trezeşti ţi-e frică să deschizi ochii, să nu fii cumva pe lumea cealaltă. Ăsta e sentimentul pe care îl ai".

Dinu Patriciu recunoaşte că a avut parte şi de surprize neplăcute de la cei apropiaţi. Soţia sa, Dana Patriciu, a intentat procedura de divorţ în timp ce era încă sub observaţia medicilor. "Din păcate, când treci prin astfel de momente ai nefericirea de a constata că oameni pe care îi credeai oneşti devin şacali. Deasupra unui animal rănit se învârt vulturii", a mai spus el în interviul acordat România TV.