Direct din Tribunal pe ringul bursier. Aceasta ar urma să fie soarta Hidroelectrica la ieşirea din insolvenţă. Primul ministru Victor Ponta, prezent astăzi la Bursa de Valori Bucureşti, a declarat că ar vrea să listeze cât mai repede producătorul de energie, însă mai întâi acesta trebuie să-şi clarifice problemele în Justiţie. "E o mare pierdere când cea mai profitabilă companie din România stă prinsă în procese de ani de zile din cauza unor băieţi deştepţi şi a unor firme care, sigur, nu au mai putut să devalizeze Hidroelectrica, dar nici nu o lasă să trăiască", a declarat premierul.
Este instanţa care dă termen din lună în lună ea care întârzie ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, prima condiţie pentru aducerea ei pe Bursă. Alminteri, este greu de explicat investitorilor străini de portofoliu ciudăţenia că vrei să listezi o companie care este insolvenţă şi că de fapt aceasta este profitabilă. Parcurgerea proceddurilor este necesară pentru că "potenţialul şi interesul este foarte mare", a mai spus Ponta care se aşteaptă ca de numele Hidroelectrica să se lege "cea mai importantă listare de până acum".

"Dacă e după noi, am vrea să le listăm pe toate anul acesta"

Producătorul de energie nu este singura companie menţionată de şeful Guvernului din perspectiva listării la BVB. Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa şi Romtelecom prin vânzarea pachetul deţinut de stat au fost menţionate la acelaşi capitol. Toate parcurg proceduri premergătoare unor oferte publice. Întrebat când ar dori să aducă la cota Bursei aceste societăţi, Ponta a răspuns: "Dacă e după noi, am vrea să le avem pe toate anul acesta."


Te-ar putea interesa și: