Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, ambii trimişi în juduecată în stare de arest preventiv, sunt astăzi în tensiune maximă. Este ziua în care instanța va lua o decizie importantă în cazul Caracal. Cei doi se vor prezenta la Tribunalul Olt pentru verificarea măsurilor preventive.

Dacă în cazul lui Gheorghe Dincă acuzațiile vizează uciderea celor două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre, în cazul lui Fane Risipiţeanu, acesta a fost trimis în judecată pentru viol.

Tribunalul Olt este şi instanţa care va judeca pe fond dosarul cauzei, care a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2020.

Ce acuzații li se aduc celor doi

Parchetul General a anunţat, atunci, că procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. La aceeaşi dată, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Risipiceanu, pentru viol.

Gheorghe Dincă a fost transferat joi în arestul IPJ Olt. El va fi dus în fata magistraților care vor decide dacă mențin măsura în cazul inculpatului acuzat de săvârșirea a opt infracțiuni.

Potrivit ultimelor declarații făcute de Gheorghe Dincă, principalul suspect din dosarul Caracal, Ştefan Risipiţeanu nu ar fi fost singurul său complice. În acest moment se îacearcă aflarea a încă două persoane care ar fi intrat în contact cu Dincă şi cu victimele sale şi ar putea avea informaţii extrem de importante pentru anchetă.