Au început demersurile la Federația Română de Fotbal pentru o posibilă fuziune între FC Dinamo și CS Dinamo. Președintele clubului, Andrei Nicolescu, a oferit mai multe informații despre acest scenariu.

Au început demersurile pentru o posibilă fuziune între FC Dinamo și CS Dinamo

În momentul de față, se caută soluții pentru a se bate palma. Fanii formației din „Ștefan cel Mare” trebuie să știe că mai rămâne de rezolvat problema juridică. Ulterior, Clubul Sportiv va putea să intre în acționariatul clubului care a scris istorie în fotbalul din România.

Andrei Nicolescu a explicat că este vorba despre „o procedură specială”. Participarea celor de la CS în acționariat este soluția viabilă și care dă această uniune, a subliniat el.

„Căutăm soluții în acest sens. Am fost la Federație, au fost mai multe discuții. Ne îndreptăm spre o soluție finală, care să aducă entitățile în același loc și să facem un Dinamo foarte puternic.

Din punct de vedere juridic, fuziunea este o procedură specială. Participarea celor de la CS în acționariat este soluția viabilă și care dă această uniune. CS își continuă activitatea la celelalte secții cu reglementări diferite”, a spus Andrei Nicolescu, conform Pro Sport.

dinamo
SURSA FOTO: Dreamstime

O unificare între cele două ar fi dorinţa tuturor dinamoviştilor

Ionuț Lupescu a declarat la începutul acestui an că o unificare între cele două ar fi dorinţa tuturor dinamoviştilor. Totuși, o astfel de mișcare istorică necesită rezolvarea anumitor probleme juridice.

Lupescu a subliniat că este important ca „echipa din prima ligă să îşi rezolve problemele juridice”. O altă condiție este ca echipa din prima ligă să rămână acolo.

Potrivit explicațiilor oferite de Ionuț Lupescu, acesta este cel mai important lucru.

„Asta ar fi dorinţa tuturor dinamoviştilor, dar, după cum ştii, deocamdată sunt anumite probleme juridice. Important e ca echipa din prima ligă să îşi rezolve problemele juridice. Şi, în principal, să rămână în prima ligă, fiindcă asta e cel mai important”, a declarat Ionuț Lupescu.

Amintim că FC Dinamo duce o luptă grea pentru a se menține în Superliga. Între timp, CS Dinamo are șanse mari să ajungă în al doilea eșalon cu secția de fotbal.

Echipa se bazează pe foarte mulți jucători tineri.