Fostul vicepreşedinte al grupului Rompetrol Alexandru Bucşă a fost numit director general adjunct pentru probleme financiare al Oltchim, post înfiinţat recent prin decizia Consiliului de Administraţie al companiei.

Membrii Consiliului de Administraţie al Oltchim au decis, la 24 septembrie, infiinţarea a două posturi de director general adjunct, se spune într-un comunicat remis vineri de Oltchim Bursei de Valori Bucureşti.

Bucşă a activat în grupul Rompetrol între 1999 – 2009, unde s-a ocupat de atragerea de resurse financiare, fuziuni şi achiziţii, resurse umane. Bucşă a fost membru în CA al grupului Rompetrol, apoi preşedinte al Rompetrol Bucureşti, operatorul rafinăriei Vega.
Pe postul de director general adjunct cu probleme de producţie şi investiţii a fost numit Nicolae Radu Olaru, care anterior a fost director general adjunct, cu atribuţii de director al Direcţiei Tehnice al Oltchim.

Totodată, administratorii au decis înfiinţarea unei poziţii de director de vânzări şi a unui post de director pentru aprovizionare, care vor fi în subordinea directorului comercial.
Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,79% din capital, iar compania germană PCC SE are 12,15%. Un pachet de 33,05% aparţine altor acţionari.

SURSA:Mediafax