Personalul navigant al companiei aeriene British Airways a declanşat sâmbătă o grevă de patru zile, la scurt timp după un prim protest de 72 de ore, încheiat luni, relatează AFP.

British Airways a anunţat vineri că va asigura transportul pentru mai mult de 75 la sută dintre pasageri în timpul grevei.

„Dintre cei 240.000 de clienţi care au rezervat bilete pentru perioada grevei, compania ar putea transporta peste 180.000”, mai mulţi decât în timpul acţiunii sindicale care a perturbat programul companiei în perioada 13-15 martie, se arată într-un comunicat al BA

Compania a transferat 18 la sută dintre pasageri la alte companii, iar alte câteva mii au putut să îşi devanseze călătoriile pentru vineri. În plus, BA intenţionează să asigure în totalitate cursele care au loc pe aeroporturile londoneze Gatwick şi London City.

Pe Heathrow, principalul aeroport din capitala britanică şi cel mai important centru de transport internaţional de pasageri la nivel mondial, BA vrea să asigure 70 la sută din cursele pe distanţe lungi şi 55 la sută din cele pe distanţe scurte.

Activitatea British Airways a fost perturbată, la sfârşitul săptămânii trecute, de prima grevă din ultimii 13 ani, organizată de sindicatul Unite, care contestă un program de restructurare menit să reducă pierderile operatorului.

SURSA: Mediafax