"Brazilia are o structură puternică. Ne confruntăm cu dificultăţi trecătoare pe care le vom depăşi", a dat ea asigurări în cursul emisiunii "Programa do Jo" de la postul TV Globo.

Gigantul emergent, a şaptea putere mondială, este confruntat de cinci ani cu o activitate foarte slabă, iar guvernul mizează în acest an pe o contracţie a PIB de 1,2%, situaţie ce ar reprezenta cea mai scăzută performanţă din ultimii 25 de ani, întru-un context de inflaţie ridicată (8,47% pe an).

"Criza (internaţională) a durat mai mult decât ne-am gândit. În plus, Brazilia a suferit de cea mai devastatoare secetă din ultimii ani", a explicat sâmbătă Dilma Rousseff pentru a justifica starea proastă a economiei braziliene.

Pentru a face economii, guvernul a aprobat tăieri bugetare de 23,3 miliarde de dolari în bugetul său pe 2015, încercând să relanseze creşterea economică printr-un vast plan de investiţii în infrastructură, în valoare de 64 de miliarde de dolari, din care peste o treime până în 2018.

Pe de altă parte, cota de popularitate a preşedintei s-a prăbuşit în ultimele luni, în special din cauza imensului scandal de corupţie care loveşte gigantul petrolier Petrobras şi partidul aflat la putere, Partidul Muncitorilor (PT, stânga).

"Trebuie să accept că există persoane cărora nu le place ce fac eu", a declarat ea sâmbătă, recunoscând că este afectată de situaţie.

"Nu o iau ca pe ceva personal. Acum, dacă mă întrebaţi, asta mă întristează, da, în unele momente, sunt destul de tristă", a spus Dilma Rousseff, după care a adăugat: "Nimeni nu este de neclintit".

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: