Cable Communications Systems N.V deţine 95,8% din RCS&RDS S.A România, iar aceasta din urmă deţine 100% din Digi Ungaria, Digi Spania şi Digi Italia. 

RCS&RDS Management S.A, controlată de Zoltan Teszari cu  58,9% din acţiuni, deţine 63% din Cable Communications Systems N.V, care va deveni Digi Communications N.V. 

Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS S.A, cea mai mare societate operațională din Grup va deveni CEO al Digi Communications N.V. 

Compania listează cel puţin 25% din acţiuni

În 2016, Cable Communications Systems N.V a generat venituri de 842,8 milioane de euro. Compania intenționează să listeze cel puțin 25% din capitalul social subscris al societății, presupunând că are loc exercitarea opțiunii de supra-alocare a 10% din acțiuni, imediat după Admitere.

 

Citigroup și Deutsche Bank acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni și împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A., Société Générale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services, a.s. în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Piețe Financiare din Regatul Țărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten). 

Se preconizează că admiterea la tranzacționare va avea loc în luna Mai 2017.

Poziție de lider de piață în România

„Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operațiunile  din România au generat 612,7 milioane €, sau 72,7%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Ungaria au generat 137,9 milioane €, sau 16,4%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Spania au generat 83,0 milioane €, sau 9,9%, din veniturile noastre totale; iar operațiunile noastre din Italia au generat 9,2 milioane €, sau 1,1%, din veniturile noastre totale. 

Activitatea companiei a cunoscut în principal o creștere organică de la aproximativ 0,7 milioane clienţi la data de 31 decembrie 2002 la aproximativ 12,4 milioane clienţi la data de 31 decembrie 2016. Dintre aceşti 3,3 milioane erau clienţi pentru servicii de televiziune prin cablu, aproximativ 2,5 milioane erau clienţi pentru servicii de internet și date fixe, aproximativ 3,9 milioane erau clienţi pentru servicii de telecomunicații mobile aproximativ, aproximativ 1,7 milioane erau clienţi pentru servicii de telefonie fixă și aproximativ 0,9 milioane erau clienţi pentru servicii de televiziune DTH”, se arată în comunicatul companiei. 

Este un pas uriaș 

Bursa de Valori București (BVB) salută cu satisfacție Intenția de Listare a Digi Communications N.V. Este un pas uriaș în acest demers unic al pieței de capital românești care, după eforturile depuse de modernizare a pieței, devine astfel cea mai dinamică bursă din Europa Centrală și de Est. Apreciem recunoașterea pe care instituția fundamentală a pieței de capital locale o primește ca o piață care are capacitatea să absoarbă tranzacții mari și să atragă investitori locali, internaționali și globali, se arată într-un comunicat BVB.