“Companiile mari formează piața într-un mod semnificativ. Companii noi din sectoare noi vin pe piață, folosind cea mai modernă infrastructură pe care am construit-o deja pentru a conecta piața noastră cu fiecare investitor, local sau internațional, astfel încât oportunitățile se prezintă acum într-un număr și la o viteză fără precedent,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

    „Capitalizarea tuturor companiilor listate la BVB depășește 37 de miliarde de euro, din care companiile românești au peste 20 de miliarde de euro. DIGI a fost cel mai mare IPO privat din istoria pieței de capital românești, iar Comitetul Indicilor a decis includerea acestui emitent în indicele principal al bursei,” a precizat Lucian Anghel, președintele BVB.

    Pe 16 mai 2017 acţiunile DIGI au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, după ce au finalizat cu succes cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) desfăşurată de o  companie privată pe piaâa de capital românească.

La finalul şedinţei din data de 22 iunie 2017, ponderile simbolurilor din componenţa indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţului de închidere. Noile structuri ale indicilor BVD vor fi valabile începând din data de 3 iulie 2017.

Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din anul 2010. Compania  furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare.