După ce s-a impus la ediţia din acest an a Roland Garros-ului,Simona Halep a încasat un cec de 2,2 milioane de euro, în timp ce Ilie Năstase a încasat, în 1973 un cec de 25.ooo de dolari după ce a devenit campion la Paris.

În 1973 Nasty devenea campion la Roland Garros, însă premiul obţinut a fost mai mic şi decât suma încasată acum de jucătorii care ajung pe tabloul principal al competiţiei. În prezent, jucătorii elimnaţi în turul 1 încasează 40.000 de euro.

„În ’73 am câştigat la simpul şi am pierdut cu Connors finala la dublu. Îmi plăcea Roland Garros-ul, erau trei turnee: Roland Garros-ul, Monte Carlo pe care l-am câştigat de trei ori la rând şi era Turneul Campionilor.

Cred că am câştigat 25.000 de dolari, echivalentul în franci. Atât era şi cred că şi o maşină! Mă gândesc mai degrabă la cei care erau înaintea mea şi ăia chiar nu au câştigat nimic. Şi acum cred că vom zice peste 10 ani că Djokovic şi Nadal au câştigat mai puţin decât ăla o să fie lider atunci”, a declarat Ilie Năstase, citat de Bugetul.ro.