Sun titlul „Șoșoacă la Ambasada Rusiei cu omul Sputnik„, jurnaliștii de la Flux24 au făcut o dezvăluire importantă legată de cunoscuta senatoare. Ea a fost prezentă la Ambasada Federației Ruse din București la recepția oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei.

Îmbrăcată într-o rochie neagră și purtând pe sub sacou o ie, Diana Șoșoacă a afișat o atitudine extrem de relaxată. Ea a discutat îndelung cu Dragoș Dumitriu de la Sputnik. Este vorba de site-ul finanțat de Federația Rusă și care este principalul mijloc de propagandă al Moscovei, susține sursa citată. Dumitriu a fost parlamentar PRM/PC.

Sursa menționată amintește și de o declarație făcută de Dragoș Dumitriu în urmă cu câțiva ani. ”De unde a avut Nicolae Ceaușescu atâta minte? Explicația cred că e simplă — a avut geniu! Geniul principialității, al științei ascultării, al respectului pentru valoarea altora, pentru muncă, pentru tradiții… al unei dragoste neegalate pentru România pe care o visa (…) Geniul lui s-a văzut în formidabila epopee diplomatică a României sale, care ar merita scrisă nu ca istorie, așa cum a fost, ci chiar ca o epopee — așa cum a fost cu adevărat!”, spunea Dimitriu acum câtiva ani.

sursa foto: Flux24

Ce s-a sărbătorit la Ambasada Rusiei

Federația Rusă sărbătorește în fiecare an, la 12 iunie, Ziua adoptării Declarației privind Suveranitatea de Stat. În anul 1994, primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţin, prin Decretul său, a conferit importanţa de stat zilei de 12 iunie – Ziua adoptării Declaraţiei privind suveranitatea de Stat a Rusiei.

Documentul ca atare fusese semnat cu patru ani mai înainte, la primul Congres al deputaţilor poporului din R.S.F.S.R, în condiţiile în care fostele republici ale Uniunii Sovietice îşi declarau rând pe rând suveranitatea. De altfel, la 12 iunie, pe lângă suveranitate, Rusia şi-a ales şi primul Preşedinte.

Această sărbătoare a primit denumirea oficială de Ziua Rusiei în 2002 şi de atunci ea este marcată în întreaga ţară. În ceea ce priveşte Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sublinia că “odată cu acest document a început numărătoarea noii noastre istorii. A istoriei statului democratic, bazat pe libertăţile cetăţeneşti şi pe supremaţia legii”.