Cele două companii au semnat un acord de tranzacţionare a acţiunilor pe 18 octombrie 2012 şi urmăresc finalizarea tranzacţiei până la finalul anului sau în primul trimestru al anului 2013, în funcţie de aprobarea de la Consiliul Concurenţei din România.
Tranzacţia va transforma Abris în proprietarul Cargus, a doua companie de pe piaţa de curierat intern din România, incluzând aici şi baza de clienţi, angajaţii şi locaţiile de operare, împreună cu toate operaţiunile de curierat domestic din România pe care le are Cargus. Astfel, Abris își face intrarea în piața locală, consolindându-și afacerile în Europa Centrală și de Est, după ce anul trecut a cumpărat și compania poloneză de curierat intern Siodemka în 2011.
Structurile organizatorice ale DHL Express Romania şi Cargus International rămân nemodificate, DHL urmând a se concentra şi în viitor pe activitatea principală, şi anume segmentul de servicii internaţionale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern. Pentru DHL, separarea operaţiunilor de curierat intern în Romania este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe segmentul de servicii de curierat expres internaţional cu livrare în timp definit.
Pentru ca fiecare dintre cele două companii să îşi consolideze poziţiile pe principalele activităţi şi să continue să ofere acelaşi nivel înalt de calitate către clienţii de servicii de curierat, atât intern cât şi internaţional, DHL şi Cargus au intrat într-un parteneriat strategic, în care Cargus va continua să ofere serviciile internaţionale ale DHL prin propria forţă de vânzări şi reţeaua proprie. “Această decizie a fost luată pentru a maximiza potenţialul pe termen lung al activităţii DHL pe piaţa din România,” a declarat Alexander Morozowski, CEO, DHL Express Europa de Est şi Centrală.
Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare în domeniu. În timpul negocierilor, DHL a avut în calitate de consultanţi pe KPMG Corporate Finance precum şi pe RTPR Allen&Overy. Abris a fost asistat de Clifford Chance Badea în timpul negocierilor şi de PricewaterhouseCoopers Romania pentru analiza amănunţită din punct de vedere financiar şi al taxelor.