„Acţionarii Impact Developer & Contractor au aprobat în Adunarea Generală din data de 28 aprilie a acestui an distribuirea de dividende în valoare de 10,7 milioane lei din profitul de 154,14 mil lei obţinut în decursul anului 2019. Astfel, un dividend brut este cotat la 0,04 lei pe acţiune, ceea ce asigură investitorilor un randament de 2,73%”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Astfel, acţionarii care pot beneficia de dividende sunt cei care figurează înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 27.07.2020. Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Ce trebuie să știe beneficiarii

În ceea ce îi privește pe acționarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari sau în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Group Societe Generale din întreaga ţară.

Compania Impact Developer & Contractor este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul bursier IMP, încă din anul 1996. Acţionarul principal al companiei este Gheorghe Iaciu, care deţine 58% din acţiuni, urmat de Adrian Andrici, cu 15% din acţiuni.

Compania Impact Developer & Contractor SA a fost înfiinţată în 1991 şi a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi în ţară, însumând peste 450.000 de metri pătraţi construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.548 de locuinţe. În luna mai 2020, Impact, prin compania pe care o deţine (Bergamot Developments), a finalizat prima fază a proiectului Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziţiei şi strada Aviator Popişteanu. Cel mai nou proiect rezidenţial este Boreal Plus din Constanţa, care cuprinde 18 vile şi 9 blocuri cu 675 de apartamente.