Laura Codruța Kovesi se află iar în atenția presei după ce ziariștii de la Jurnalul au descoperit un lucru care vizează averea acesteia. Este vorba de depunerea declarației de avere care ar fi trebuit să aibă loc, potrivit legii, până la data de 18 iunie 2019. Lunile au trecut, termenul a expirat iar la fosta șefă a DNA nu s-a observat nicio mișcare.

Laura Codruța Kovesi dar și Augustin Lazăr au întocmit ultimele astfel de documente în vara anului trecut. Asta deși legea spune clar că funcționarii publici, funcționarii cu statut special, procurorii, judecătorii și magistrații asistenți aveau obligația legală să întocmească și să depună declarațiile de avere pe ultimul an fiscal.

În ceea ce privește procurorii care s-au ocupat de ancheta de la Caracal, lucrurile sunt și mai complicate, Aceștia nu şi-au mai declarat averea şi veniturile de doi ani. Potrivit legii, nerespectarea termenului pentru depunerea declaraţiilor de avere şi de interese consitituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă de la 50 la 2.000 de lei.