Dana Gîrbovan susține că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror al Parchetului European a fost o înțelegere între partidele politice și că a avut o componentă politică de lobby.

„Am observat că prezumția de nevinovăție a dobândit brusc noi valențe, care sunt importante și mi-aș dori să fie respectate pentru toți cetățenii acestei țări. Ca să răspund întrebării dumneavoastră (i se adresează lui Răzvan Dumitrescu), în mod evident, a fost o numire politică (în fruntea Parchetului European) și ar fi o ipocrizie să spunem că nu a fost așa, în contextul în care cel puțin o serie de oameni politici și-a asumat o bună parte din meritele numirii doamnei procuror Kovesi.

Deci a fost o numire care a avut o componentă politică de lobby, de înțelegere între partidele politice la nivel european esențială”, a spus Dana Gîrbovan în cadrul unui interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

„Mai mult, nu a existat practic o competiție reală”, a mai spus aceasta.

„Chiar candidatul francez, într-un interviu, a explicat că, dacă s-ar retrage din cursă, ar putea conduce la reluarea procedurii, deci practic a rămas formal în această cursă”, a precizat Dana Gîrbovan.