Fratele fostului edil a făcut dezvăluiri complete. Mihai Mazăre a vorbit despre starea în care se află în aceste momente Radu Mazăre. Cei doi au reușit să vorbească la telefon în cursul zilei de marți.

„M-a surprins starea lui de spirit. Recunosc că eu dacă aș fi fost în locul lui nu aș fi avut o stare de spirit așa de bună și un tonus atât de bun precum le-a avut el la telefon. A fost și o situație încărcată emoțional și sentimental între noi doi pentru că nu ne-am mai văzut din luna ianuarie a acestui an, iar de vorbit nu am mai vorbit de cinci zile, când era el în Madagascar în acea închisoare teribilă. Dincolo de partea aceasta emotivă firească pentru o familie, avea o stare foarte bună”, a spus Mihai Mazăre la Antena 3.

Acesta susține că Radu Mazăre este total nedumerit de ceea ce i se întâmplă în România din momentul în care a coborât pe scara avionului în România. „M-a întrebat foarte-foarte nedumerit din ce motiv este atât de multă agitație, așa mare dinamică și expunere către public și către mass-media la acest nivel. Pentru că, îmi spunea el, în toate locațiile în care a ajuns, la penitenciar, la Înalta Curte, în aeroport, spre exemplu, era foarte bine păzit de unități de forțe speciale. Erau luptători cu armanent, cu dotările de rigoare. Și nu înțelegea care este motivul: este el un pericol pentru alții?

Sau, cumva, poate se află el în pericol? N-am știut să-i răspund care este motivul pentru care este înconjurat de trupe speciale când este transportat dintr-o locație în altă. E adevărat că nu i se poate reproșa nimic polițiștilor. Dar, nu înțelegea, pe bună dreptate care este statutul lui: este terorist, este cel mai mare traficant?”, a adăugat Mihai Mazăre.