Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că lucrările pentru remedierea sistemului informatic sunt încă în desfăşurare şi că în prezent problemele au fost în mare parte remediate, iar în zilele următoare vor fi identificate toate cauzele care au dus la blocarea sistemului.

De 33 de zile cardul de sănătate nu funcționează, platforma funcționând temporar doar câteva ore în această săptămână. CNAS a admis prin comunicatul de presă că abia în cea de-a 25 zi de nefuncționare au început lucrările de remediere a problemelor.

Reacțiile nu contenesc să apară din cauza situației create. Florin Cîțu a reacționat dur pe pagina sa de Facebook și acuză CNAS și ministerul Sănătății că nu au făcut și nu fac nimic și mai au și tupeu să ceară 1,5 milairde de dolari pentru „un leac miraculos penru cancer din Cuba”.

„Cardul de sanatate nu functioneaza de 33 de zile!

Ministrul sanatatii este bine mersi. Ca orice PSD-ist de frunte apare doar cand trebuie sa se laude cu ceva. Cand este vorba sa-si asume dezastrul in domeniul pe care il adminstreaza TACE!

CNAS este o schema piramidala mancata din interior de coruptie si incompetenta.

Ceea ce vedem acum ca se intampla cu cardul de sanatate este evenimentul care anunta FALIMENTUL TOTAL.

Dupa doar 6 luni deficitul la Fondu National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate este de .. ATENTIE MARE … 2 miliarde lei.

Sa recapitulam:

– in fiecare luna dupa doua sau trei zile se termina sumele alocate de asigurate de CNAS prin contractele cadru. Dupa ce se termina acese sume pacientii PLATESC SERVICIILE. Nu va este rusine? Cetatenii platesc contributii si voi le furati banii?

– cardul de sanatate este un dezastru care costa bani si nu functioneaza. Acest lucru este premedidat din punctul meu de vedere. Doar asa puteti sa mai furati ceva

– deficit la FNUAS ceea ce inseamna imprumturi si dobanzi pentu a acoperi gaura.

In tot acest timp ministrul sanatatii ne spune ca este bine sa dam 1.5 miliarde dolari pe un leac miraculos penru cancer din Cuba.

PSD-istilor si ALDE-istilor, guvernarea nu vine doar cu sinecuri pentru voi si familiile voastre. Vine si cu responsabilitati.

Asumati-va ca ati distrus Romania!”