Viorica Dăncilă a numit un nou consilier recent, în locul Ancăi Alexandrescu, iar acest nume a provocat o serie de comentarii acide, printre care şi cel al analistului EvZ Dan Andronic. Acesta consideră că noul ajutor al premierului face parte din servicii.

„Încep să cred că „premierei” Viorica Dăncilă, pe lângă morcovul mare înfipt în urmă cu câteva luni, i-au răsărit, primăvăratic, și niște epoleți la sacou. Ceea ce trebuie să recunoașteți că nu mai este demult o premieră la Palatul Victoria  🙂 Ca să fie clar, nu mă refer la cei la care vă gândiți cu toții. Dar haideți să căutăm împreună semnele. Eu zic primul: Anton Pisaroglu…”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

Cine este acest Anton Pisaroglu:

Anton Pisaroglu, unul dintre partenerii lui Stone la firma de intelligence Stone Strategic Solutions SRL, s-a născut în 1984 la Tecuci, a absolvit în 2006 Academia de Educație Fizică și Sport din București. Ulterior, a fost timp de 5 ani șeful securității și protocolului la compania imobiliară Monolit Development a lui Dragoș Dobrescu.

Alte surse au susținut că acesta este foarte apropiat de Alan Blaine Stone, ofițer al National Security Agency (NSA), fost CEO al firmei Circinus Defense LLC, la care a fost partener cu fundraiserul Elliott Broidy. Implicat în afaceri cu Cristian Burci, patronul trustului Adevărul.

Potrivit CV-ului său, în 2013, timp de 3 luni, a fost consilier de securitate în Africa, în Burkina Faso, pentru compania minieră Pan African Minerals a miliardarului de origine română Frank Timiș.