După ce s-a tot discutat despre remanierea sa, astăzi se pare că PSD va face schimbări mari în Guvern. Se vehiculează trei nume de potențiali miniștri.

Potrivit surselor din partid, Rovana Plumb ar putea fi înlocuită de Viorel Ștefan, Natalia Intotero de Lilla Debelka, iar locul lui Tudorel Toader va fi luat de Eugen Nicolicea.

Cine îl vrea afară din Guvern pe Tudorel Toader?

Astăzi, mai mulți colegi și-au arătat susținerea față de actualul ministru al Justiției, dar acesta este pus la zid și de marii aliați ai lui Liviu Dragnea.

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda nu îl mai vor în Guvernul Dăncilă.

Fostul ministru al Muncii speră că Tudorel Toader va fi remaniat.

„Eu sper că da, de ce să nu fie oportună?”, a declarat Olguţa Vasilescu înainte de şedinţa conducerii PSD, întrebată dacă în opinia sa ar fi necesară o restructurare a Executivului.

Totodată, întrebată dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar trebui să plece din Guvern, ea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da. Eu m-am exprimat public”.

Aceasta a mai spus că social-democraţii au asigurată majoritatea în Parlament „fără niciun fel de problemă”.

„Nu ştiu ce va fi în şedinţa CEx, nu ştiu dacă va fi sau nu pe ordinea de zi. Eu am spus în spaţiul public nemulţumirile mele vizavi de domnul Tudorel Toader, o să le spun şi în şedinţa CEx, dacă se va discuta subiectul. Nu cred că trebuie să-i cerem demisia sau remanierea, ci trebuie să decidem în CEx dacă-l mai susţinem sau nu şi, bineînţeles, după aceea doamna prim-ministru şi Guvernul să acţioneze în consecinţă. Mâine avem la Senat două puncte pe ordinea de zi sau trei, este raportul pe care am înţeles că l-a terminat comisia specială privind legile din domeniul justiţiei şi suntem sesizaţi cu acel raport, urmează să votăm, rămâne să vedem dacă mai era încă un proiect de lege, nu ştiu exact în ce etapă este acum, şi sigur moţiunea. Dacă tot se întruneşte plenul Senatului pentru cele două subiecte, atunci am hotărât să fie toate cele trei subiecte, să le dezbatem, (…) cred că e corect să dezbatem, să discutăm şi moţiunea opoziţiei”, a declarat și Claudiu Manda.