AOAR consideră ca neproductivă și periculoasă pentru mediul de afaceri continuarea disputelor politice pe teme periferice față de evoluțiile economice la nivelul României, al UE și la nivel global.
Invităm reprezentanții partidelor politice, ai patronatelor, sindicatelor, precum și reprezentanții societății civile la punerea în dezbatere a unor teme reale, legate de soluții concrete pentru creșterea încrederii mediului de afaceri în posibilitatea de adoptare și implementare transparentă, documentată și realistă a unor politici publice capabile să determine mediul de afaceri să facă investiții, îndeosebi în sectoare care pot asigura o reechilibrare progresivă a balanței comerciale.

AOAR susține ferm necesitatea continuării reformelor structurale și crearea în Romania a unei economii performante, pentru a putea discuta, în mod realist și pragmatic, despre adoptarea monedei euro.

AOAR cere tuturor decidenților politici să facă eforturi consistente pentru a fundamenta măsurile economice pe care le propun, implicând mai mult expertiza economică românească, acceptand și stimulând dezbaterile deschise între specialiști, indiferent de viziunile lor.

România are nevoie de întreaga competență autohtonă, de mediul academic, de analiștii economici și de antreprenorii români care să propună, împreună, decidenților politici soluții și alternative, toate având ca obiective centrale adoptarea de către România a monedei euro și creșterea gradului de integrare a economiei românești în ansamblul economiei UE.

AOAR susține ferm reluarea urgentă a dezbaterilor publice vizând viitorul economic al Romaniei în UE, modernizarea radicală a sistemului educațional și pregătirea forței de muncă pentru a răspunde cerințelor secolului XXI.