LUKOIL România este cea de-a treia companie de pe piaţa românească, după numărul de staţii, şi publică pe site-ul propriu preţurile medii ale carburanţilor din staţiile Lukoil.

Aşa cum se poate vedea şi din imaginea de mai jos, benzina Euroluk 95 este şi singurul sortiment de carburant ieftinit astăzi de companie.

Nu ştim cum să catalogăm decizia Lukoil o strategie de marketing, o eroare sau “o bătaie de joc”.

D-voastră cum o consideraţi?

Vă reamintim că Lukoil România este una dintre companiile petroliere sancţionate la finele anului trecut de Consiliul Concurenţei, pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale privind eliminarea de pe piaţă a unui sortiment de benzină. Amenda a fost de 136,89 milioane de lei, sumă care a fost achitată de Lukoil, aşa cum au anunţat reprezentanţii companiei.

Constantin Tampiza, conslier al sefului Lukoil, a declarat, în iunie, pentru economica.rtv.net, că toate companiile petroliere sancţionate de Consiliul Concurenţei au achitat amenda, iar aceasta se reflectă deja în preţurile carburanţilor.

"Toate amenzile se duc în preţul benzinei şi motorinei. Noi ne-am creditat într-un procent mare aşa că trebuie să ne recuperăm banii. Toată treaba asta cu amenda a fost presiune politică. Aştia de la stat zâmbesc când aud de amendă şi scumpiri pentru că ştiu că înseamnă venituri mai mari la buget", a precizat Tampiza pentru economica.rtv.net.