În urma declaraţiilor unui euro-parlamentar olandez care spunea că România şi Bulgaria ar trebui să părăsească Uniunea Europeană, capital.ro a realizat un sondaj referitor la acest subiect printre cititorii săi.

Din cei peste 2.000 de participanţi, 32,92% au răspuns că sunt de acord cu declaraţiile făcute de oficialul olandez, întrucât cele două state nu au ce căuta în UE.

Aproximativ 600 de respondenţi (29,55%) au răspuns că România şi Bulgaria nu sunt singurele ţări membre care nu respectă criteriile de eligibilitate impuse de Uniunea Europeană.

Un procent suficient de mare din cititorii capital.ro, 20,32%, au răspuns că Uniunea Europeană ar trebui desfiinţată definitiv.

Cei care sunt de părere că România şi Bulgaria sunt la fel de eligibile precum state cu vechime în UE precum Germania sau Franţa sunt în număr foarte mic. Astfel, doar 8,5% împărtăşesc această opinie, în timp ce 8,33% dintre respondenţi consideră că aprecierile făcute de olandez nu sunt corecte, Uniunea Europeană fiind un organism care, dimpotrivă, ar trebui să se extindă cu state precum turcia sau Ucraina.

Comentariile postate de cititorii articolului în care era prezentată declaraţia euro-perlamentarului împărtăşesc păreri exterm de diverse, dat fiind şi faptul că tema este una sensibilă.

„Poate nu ar fi rău să părăsim UE . Mi se pare că mult mai multă nevoie are UE de noi decât avem noi de ei”, spune „666”, în timp ce „Ion” arată că „Politicienii noştri sunt extrem de corupţi. Mai sunt şi printre oamenii de rând destule neamuri proaste, situaţie pentru care e de aşteptat într-un viitor apropiat la o ripostă dură şi mai ales unitară din partea occidentalilor.”

România este mai rău ca multe ţări africane ca infrastructură! Şi dacă Olanda a „muls” nişte colonii este pt că ea …a putut ! Chiar credeţi în bunul simţ românesc? Intrebaţii pe italieni sau spanioli sau ..irlandezi, nu? Dacă ar fi putut România ar fi colonizat şi ..Rusia! Aşa că în loc să-i criticăm pe cei care o spun pe faţă mai bine am face şi noi la fel ..în ţara noastră că sunt destui oameni harnici şi dornici de muncă dar apreciem ..tâlharii! Olanda este ..sub apă şi face treabă bună! Noi avem şi apă şi pământ şi ..mâncăm de la ei!!! Mai bine să ţinem capul jos că nu ne critică nimeni pe degeaba!!!” este de părere „John”. 

DETALII:

Citeşte şi Parlamentar olandez: „România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE”