Decizia de a crește prețurile vine după ce marii operatori din telecomunicații au avertizat că suprataxarea prin OUG 114/2018 a Guvernului va afecta economia, dar și pe consumatori. Digi și Telekom au anunțat deja, în urmă cu o lună, majorarea tarifelor.

„Te informăm că începând cu 6 mai 2019, prețul pachetului de servicii aferent acestui număr va crește cu 0,83 euro (TVA inclus). Dacă nu ești de acord cu această modificare, poți denunța unilateral contractul de servicii, în termen de 30 de zile de la primirea acestei notificări, fără plata vreunor penalități sau despăgubiri, prin scrisoare cu confirmare de primire, trimisă către Vodafone România”, este mesajul transmis de către Vodafone.

„Începând cu data de 1 mai, preţul lunar pentru serviciile de televiziune şi internet se va majora cu câte 2,38 lei (TVA inclus) pentru fiecare dintre aceste servicii. Această modi­ficare nu se aplică serviciului de tele­fonie, extraopţiunilor de tele­viziune (de exemplu HBO, Sport etc) sau chiriilor de echipamente“, au anunțat, la rândul lor reprezentanții UPC.

„Ajustarea prețurilor reflectă o parte din creșterea semnificativă a costurilor pentru furnizarea serviciilor de comunicații. UPC România continuă sa acopere o parte a creșterii de costuri, pentru a veni în întâmpinarea clienților”, au mai explicat cei la UPC.

O explicație asemănătoare au oferit și reprezentanții Vodafone, precizând că „ajustarea prețurilor vine ca urmare a creșterii majorității costurilor asociate operațiunilor de furnizare a serviciilor de comunicații”.

„În pofida unei industrii dinamice și în continua schimbare, Vodafone România își menține angajamentul de a investi în performanța rețelei sale și în cele mai noi tehnologii, pentru a furniza servicii de cea mai buna calitate, cu accent pus permanent pe experiența oferită clienților”, au mai explicat aceștia, conform Fanatik.ro.