Unul dintre adversarii cei mai de temut este chiar Victor Ponta. Deși formațiunea acestuia, Pro România, este una nouă și încă are dificultăți în ceea ce privește organizarea, atacurile frontale, care pot veni din această zonă către liderul social democraților, pot fi năucitoare.

Victor Ponta era la un pas să devină președinte, dar a pierdut în fața lui Klaus Iohannis, din cauza unei strategii devastatatoare concepută chiar de Liviu Dragnea. Ulterior, acesta din urmă a avut grijă să-l îngroape pe fostul candidat la prezidențiale și să-i ia locul. Acum a sosit momentul răzbunării. De remarcat că în toată această perioadă în care a deținut toate frâiele puterii, Dragnea nu a reușit să devină vector de imagine pentru propriul partid, deși toată comunicarea a fost concentrată pe el. Adversarul său mai tânăr se bucură în continuare de simpatia publicului de stânga și se detașează prin charismă, dar nu se poate impune din cauza lipsei de notorietate și credibilitate a partidului pe care îl reprezintă. Electoratul de stânga, în general votează disciplinat, însă mereu cu “învingătorii”, mai exact cu PSD. Se orientează mult mai puțin spre personaje, fiind centrați mai mereu pe partide.

În această perioadă, Victor Ponta face eforturi de a aduce alături de el nume importante, care să dea greutate partidului, încă extrem de firav pe scena politică, și să reușească astfel să convingă și alți social-democrați, nemulțumiți de Liviu Dragnea, să i se alăture.

Vezi detalii incendiare pe EVZ