Este anunțul pe care pensionarii nu voiau să-l audă. România trece printr-o criză fără precedent datorită pandemiei de coronavirus. Cei de la PNL sunt puși practic în fața faptului împlinit. Nu mai au ce să facă.

Dezastru pentru pensionari

Este un adevărat dezastru pentru pensionari. Legea pensiilor promovată și votată de către PSD nu va putea fi pusă în aplicare. România trece printr-o criză, iar creșterea veniturilor celor vârstnici cu 40% din luna septembrie a acestui an este practic imposibilă.

După de chiar premierul Ludovic Orban a spus-o, acum a venit rândul altui lider PNL să facă anunțul. Mărirea pensiilor cu 40% ar eprezenta un adevărat dezastru pentru toată România.

Unul dintre deputații PNL, Răzvan Prișcă, a declarat, marți seara, la România TV, că dacă Guvernul ar aplica legea, inflația ar crește, iar cursul valutar ar exploda.

”Dacă mărim pensiile cu 40%, euro ajunge la 7 lei. Explodează inflația, cresc prețurile! Noi vrem să le mărim cu un procent sustenabil, ca să le și putem plăti. Nu este luată o decizie cu ce procent va fi acordat.”, a spus liderul PNL.

Cei de la PSD, chiar inițiatorii legii, au spus că dacă PNL nu o respectă vor da jos Guvernul Orban printr-o moțiune de cenzură.