O fostă casieră dintr-un supermarket Kaufland din Arad a solicitat daune morale de 300.000 de lei pentru traumele suferite în urma unui accident de muncă. La Timișoara, judecătorii au pronunţat decizia finală într-un dosar în care o fostă angajată Kaufland a dat compania în judecată pentru un accident de muncă petrecut în 2013.

În seara de 22 noiembrie 2013, casiera era la serviciu şi a primit sarcină de la şef să plaseze la raft marfa din returul de la casele de marcat. În timp ce aranja produsele, un coleg a lovit scara cu transpaleta electrică şi femeia a căzut pe piciorul drept, suferind o fractură de calcaneu, urmată de complicaţii. În 2016, casiera a fost operată din nou, scrie adevarul.ro.

Pentru că durerile persistau, femeia a deschis proces. Ea a arătat că „prin fracturarea calcaneului, generând dureri ireversibile, este evident că i s-au alterat condiţiile de viaţă, că nu mai poate contribui la bunăstarea familiei şi că i s-a alterat posibilitatea de a participa la viaţa socială, neputând purta încălţăminte cu toc sau exercita sporturi de agrement”. Magistraţii au obligat retailerul să-i plătească femeii 100.000 de lei.

În procesul judecat în primă instanţă la Tribunalul Arad, Kaufland s-a apărat arătând invocând, pe de o parte, prescripţia dreptului de a deschide acţiune în instanţă. Pe de altă parte, Kaufland a arătat că „şi-a îndeplinit toate obligaţiile şi a depus toate diligenţele astfel încât la locul de muncă să nu aibă loc accidente de muncă, salariaţii fiind instruiţi cu privire la modul în care trebuie să utilizeze mijloacele societăţii, dar şi cu privire la riscurile existente la locul de muncă”.