Departamentul de Justiţie din Statele Unite a deschis un dosar penal pe numele Tesla.

Șeful companiei, Elon Musk, a scris pe Twitter că vrea să retragă firma de la bursă. Compania a confirmat, printr-un comunicat, că anchetatorii au cerut documente. Luna trecută, Elon Musk a anunţat că vrea să delisteze Tesla.

Miliardarul a spus şi că are banii necesari pentru răscumpărarea tuturor acţiunilor. Dar a renunţat la plan câteva săptămâni mai târziu.

Investigaţia Departamentului de Justiţie, care îi poate aduce lui Musk acuzaţii penale, se adaugă unei investigaţii civile deschise de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare şi unor procese intentate de acţionari.

Compania a transmis ca va coopera cu anchetatorii şi că problema „ar trebui să fie rezolvată

Elon Musk îi surprindea pe investitori, în 7 august, cu planul său de a retrage Tesla de la bursă. Anunţa atunci, pe Twitter, că a asigurat finanţarea pentru un acord care ar evalua compania la 72 de miliarde de dolari. Acţiunile Tesla au crescut brusc după tweet-ul său. După două săptămâni de incertitudini, patronul Tesla a renunţat brusc la plan şi a motivat că operaţiunile ar necesita mai mult timp şi că majoritatea acţionarilor Tesla consideră că este mai bine ca Tesla să rămână listată la bursă. Ulterior, acţiunile s-au prabuşit.