Calculele lui Dragnea și Tăriceanu privind o posibilă restructurare guvernamentală sunt încurcate de UDMR. Preşedintele Kelemen Hunor a spus clar și răspicat că Uniunea nu va vota restructurarea Guvernului pe motiv că nu are niciun argument să facă acest lucru. Hunor a spus că decizia UDMR este neschimbată și că cei de la PSD-ALDE au majoritate deci nu ar avea motive de îngrijorare. Hunor a ținut să amintească că UDMR a votat o dată Guvernul Tudose, apoi a votat o dată Guvernul Dăncilă. “Ajunge, mai ales că în această perioadă eu nu văd nicio schimbare pentru care ar trebui să votăm încă o dată un Guvern, schimbare pozitivă sau o altă abordare a actului de guvernare şi a dezideratelor. Deci, în acest moment, ei au majoritate, asta pe de o parte”, a precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR și-a mai justificat decizia prin faptul că nu vrea să mai fie acuzați că ei țin în viaţă Guvernul PSD-ALDE. El a mai spus că UDMR a fost întrebat doar informal cu privire la restructurarea Guvernului.

Informațiile privind o distanțare a UDMR de partidul lui Dragnea s-au făcut auzite de ceva vreme. Potrivit datelor apărute în presă, UDMR ar fi primit semnal direct de la Bruxelles să facă un pas înapoi față de Dragnea și PSD