Veniturile băncilor s-au situat în total, la 79,3 miliarde de dolari, comparativ cu 93,3 miliarde în prima jumătate a anului 2015 şi cu 102,4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2011. Aproape o singură afacere a fost cruțată.

De la venituri, monede și mărfuri – FICC și acţiuni până la investiţii bancare tradiţionale, încasările au scăzut brusc. Hai să aruncăm o privire:

Cifrele principale sunt sumbre: veniturile FICC au scăzut cu 11%, veniturile de pe urma acţiunilor au scăzut cu 18%, iar taxele din activitățile bancare de investiții tradiționale, cum ar fi consilierea privind achizițiile de acţiuni și gestionarea datoriilor au scăzut cu 20%.

Aproape fiecare unitate unică de afaceri din cadrul FICC a avut un rezultat pozitiv. Băncile făcut mai puțini bani de tranzacționare: obligațiuni corporative; valute; mărfuri; piețe emergente și active securizate.

O poveste similară este întâlnită în ce priveşte acțiunile. Tranzacționarea pachetelor de acţiuni, instrumente derivate și venituri din servicii au scăzut.

Băncile de investiţii nu au fost nici ele ferite. Veniturile M&A au scăzut faţă de un foarte puternic 2015, în timp ce veniturile de pe piețele de capital s-au scufundat.