Noua realitate a fost taxată aspru de PSD care a punctat că ”aceasta este «încrederea» de care spunea că beneficiază Ministrul Cîțu! BNR a publicat datele privind investițiile străine directe la 3 luni. Pentru prima dată în istorie sunt negative.” Este doar unul dintre atacurile consistente pe care PSD le-a transmis la adresa PNL în ultimele zile.

 

IMM Invest încă incert

Liberalii pare că se află într-o situație politică și electorală extrem de complicată. Aceștia au decis relaxarea măsurilor de pandemie, în ciuda faptului că numărul de cazuri confirmate zilnic este relativ stabil. Însă, cea mai mare problemă pentru care liberalii vor trebui să dea explicații în viitorul apropiat este cea economică. Deocamdată, singurul program lansat de liberali pentru relansarea economiei lasă de dorit. Conform surselor publice, IMM Invest a reușit să ajute doar 12 afaceri românești.

 

Investițiile străine directe în România au avut evoluție negativă în primul trimestru

Liberalii nu au excelat economic nici în afara pandemiei. Înainte de criza Covid-19, PNL a atras criticile largi ale corpului de specialiști din cauza împrumuturilor păguboase operate de statul Român, sub mandatul lui Florin Cîțu, la dobânzi net superioare celor înregistrate în state ca Polonia sau Bulgaria. În același timp, Cîțu a fost amplu criticat de mediul politic și de afaceri din România pentru derapajele sistematice ale cursului leului. Deși în Parlament au trecut două moțiuni simple împotriva ministrului finanțelor, Ludovic Orban se încăpățânează să-l păstreze pe Cîțu în funcție.

 

PSD lansează un program economic și amenință cu moțiunea

În lipsa unui plan economic serios de la Guvern, PSD a lansat recent un program de relansare economică în 28 de puncte. Conform președintelui PSD, Marcel Ciolacu, măsurile ar trebui să producă o creștere cu 8% a Produsului Intern Brut. Președintele PSD pare să fie determinat să schimbe soarta economică a României, acesta declarând recent că are în vedere depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban imediat după expirarea stării de alertă.