Este dezastru de proporții în Statele Unite. Americanii  au ajuns la un număr record de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, de peste 5 milioane de persoane infectate, potrivit datelor Reuters.

Practic, unul din fiecare 66 de locuitori sunt infectaţi, situație care plasează Statele Unite se află pe primul loc în lume în funcţie de numărul de cazuri, potrivit unei analize realizate de Reuters.

Numărul deceselor este de peste 160.000, reprezentând un sfert din totalul consemnat la nivel mondial.

Potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University și citate de CNBC, în numai şase săptămâni numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat în Statele Unit. Situația este și cu atât mai dramatică cu cât numai un milion de infecţii au fost descoperite în ultimele două săptămâni. Recordul care îngrozește o țară întreagă s-a produs în timp ce preşedintele Donald Trump semna decrete pentru continuarea ajutoarelor acordate americanilor afectaţi de pandemie, după ce Casa Albă nu a reuşit să ajungă la un acord cu Congresul.

Statele Unite sunt urmate de Brazilia, care a trecut pragul de 3 milioane de contaminări şi pe cel de 100.000 de decese, iar India este clasată pe locul al treilea în lume, cu mai mult de 2 milioane de cazuri. La nivel global, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate 19,57 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 725.900 de decese. Din totalul celor diagnosticaţi, peste 11,8 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi. În plus, nici Europa nu scapă de Covid-19. Coronavirusul a creat probleme majore în foarte multe țări europene, printre care și Germania. În acestă țară situația continuă să fie dificilă, având în vedere noul val de infectări. Potrivit DPA, Germania a înregistrat o creştere a numărului cazurilor noi de coronavirus pentru a treia zi consecutiv după ce autorităţile au raportat duminică un alt interval de 24 de ore cu peste 1.000 de infectări.