În urma achiziţiei, United Internet va avea încă două milioane de clienţi şi vânzări anuale de aproape 130 de milioane de euro. 
Strato a fost cumpărată de Deutsche Telekom în 2009, pentru 275 milioane de euro. 

Furnizorul american de nume de domenii website GoDaddy a anunţat săptămâna trecută preluarea firmei de găzduire web Host Europe Group (HEG), prezentă şi pe piaţa din România, pentru 1,69 miliarde de euro (1,82 miliarde de dolari) incluzând datoriile. 
United Internet şi Deutsche Telekom erau de asemenea interesate de HEG, dar au decis să efectueze o tranzacţie între ele. 

În ultimii ani, oferirea de servicii via Internet, denumite şi servicii cloud, a crescut rapid. Graţie unor conexiuni rapide la Internet şi telefonie mobilă, persoanele fizice şi companiile pot stoca date pe servere la distanţă în loc de computere locale şi pot avea acces la aceste date de oriunde doresc. Astfel de operaţiuni oferă contracte pe termen lung şi asigură companiilor de telecomunicaţii surse de venituri predictibile. 

United Internet speră să beneficieze de pe urma eforturilor întreprinderilor mici şi medii din Germania de îmbunătăţire a ofertei digitale în următorii ani prin restructurarea site-urilor, pentru a atrage noi clienţi. Acţiunile United Internet au urcat cu 5,2%, în timp ce titlurile Deutsche Telekom au urcat cu 0,6%. 

Profitul Deutsche Telekom AG a depăşit estimările analiştilor în trimestrul trei din 2016, în urma majorării numărului de abonaţi la subsidiara T-Mobile US, al treilea operator de telefonie mobilă din SUA, transmit MarketWatch şi Reuters.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând elementele speciale, a urcat cu 7,2% în perioada iulie – septembrie 2016, la 5,54 miliarde de euro (6,06 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau 5,49 miliarde de euro. De asemenea, profitul net a crescut cu 30%, la 1,05 miliarde de euro (1,15 miliarde de dolari), de la 809 milioane de euro în trimestrul trei din 2015. 

Vânzările grupului german de telecomunicaţii au crescut cu 5,9%, la 18,1 miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor, care se aşteptau la 18 miliarde de euro. 

Deutsche Telekom AG a confirmat estimările pentru 2016, când profitul operaţional ajustat ar urma să crească la aproximativ 21 miliarde de euro. 

Deutsche Telekom beneficiază de majorarea cererii în SUA, unde subsidiara T-Mobile US a înregistrat în trimestrul trei din 2016 al nouălea trimestru consecutiv de creştere a numărului de abonaţi, depăşind rivalele Verizon Communications, AT&T şi Sprint Corp. 

Profitul net al T-Mobile a urcat la 366 de milioane de dolari în perioada iulie – septembrie 2016, de la 138 milioane de dolari în trimestrul trei din 2015, în timp ce veniturile au crescut cu 18%, la 9,2 miliarde de dolari. 

Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie. 

Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

AGERPRES