Deutsche Telekom, care are deja 51% din acţiunile Slovak Telekom, va deţine totalitatea acţiunilor după ce va plăti statului slovac suma de 900 milioane de euro pentru participaţia sa. 

'Fondul Proprietatea, Ministerul Economiei şi Guvernul slovac au aprobat vânzarea pachetului de 49% pentru 900 milioane de euro. Aceasta înseamnă că Deutsche Telekom va plăti 900 milioane de euro pentru aceste acţiuni', a declarat ministrul slovac de Finanţe, Peter Kazimir. 

Din suma totală, 100 milioane de euro vor fi depuse într-un cont special şi vor fi utilizate pentru soluţionarea posibilelor dispute juridice legate de activităţile din trecut ale Slovak Telekom. De asemenea, Deutsche Telekom a acceptat să plătească statului slovac dividende în valoare de aproximativ 16 milioane de euro pentru rezultatele înregistrate anul trecut de Slovak Telekom. 

În urma acestui acord, Deutsche Telekom va deveni unic acţionar la cel mai mare operator de telefoniei mobilă din Slovacia şi al doilea operator de telefonie mobilă din această ţară din zona euro cu o populaţie de 5,5 milioane de persoane. 'Preluarea Slovak Telekom este în linie cu strategia noastră globală şi este următorul pas logic pentru noi', a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges. 

La începutul acestei luni, Guvernul slovac a decis să renunţe la organizarea unei oferte publice iniţiale (IPO) pentru pachetul său de 49% din acţiunile operatorului de telefonie Slovak Telekom, după ce a anunţat că a primit o ofertă mai bună de la un potenţial partener strategic. Intervalul de preţ vizat de autorităţile slovace era de 17,7 – 23,6 euro/acţiune, ceea ce evalua participaţia statului undeva între 750 de milioane de euro şi 1 miliard de euro. 

Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. 

AGERPRES