În urma acestei decizii, incubatoarele hub:raum, Orange Fab, Open Future şi Innov8 îşi vor uni forţele într-un singur program care va oferi tinerelor companii selecţionate un acces la o bază de peste un miliard de clienţi pe patru continente (Asia de Sud-Est, Africa, Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu). 

'Ideea este să selecţionăm start-up-uri care au dezvoltat deja un produs sau un serviciu pentru a le ajuta să ajungă pe piaţă', a declarat Nathalie Boulanger, directorul diviziei de start-up a Orange, la o conferinţă pe inovaţia digitală organizată la Tel Aviv. Boulanger a adăugat că mărimea investiţiei va varia de la o companie la alta şi nu toate start-up-urile vor fi lansate pe toate pieţele. Nathalie Boulanger a mai spus că în ultimii doi ani Orange a ajutat 107 start-up-uri din 10 centre din întreaga lume. 

În ultima vreme operatorii de telefonie şi-au dat seama că nu pot avea succes pe cont propriu. Anul trecut, Deutsche Telekom şi Orange au anunţat că incubatoarele lor pentru start-up-uri colaborează a avea o acoperire mai mare. De asemenea, Orange şi Telefónica colaborează la nivel european, alături de Telecom Italia şi BEI, în cadrul iniţiativei StartUp Europe Partnership.

AGERPRES