Cu toate acestea, Deutsche Telekom susţine că şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a propus pentru 2012 şi în consecinţă a decis să menţină nemodificate dividendele la 0,70 euro pe acţiune.

‘Am înregistrat o pierdere netă de aproape 5,3 miliarde de euro în principal din cauza recunoaşterii unor pierderi contabile ca urmare a fuziunii diviziei T-Mobile USA cu MetroPCS’, a precizat directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann. El a explicat că ajustat în funcţie de deprecieri, profitul net a scăzut cu 13% până la 2,529 miliarde de euro, în timp ce veniturile au rămas stabile la 58,189 miliarde de euro.

Obermann a anunţat deja că va pleca din fruntea companiei la sfârşitul lui 2013, urmând a fi înlocuit de directorul financiar Timotheus Hoettges.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).
SURSA: Agerpres