Oficialul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a afirmat că Slovacia a ieşit învingătoare din bătălia cu Ungaria pentru investiţia Deutsche Telekom. Sursa a precizat că noul centru global de servicii financiare al Deutsche Telekom va crea în Bratislava peste 500 de locuri de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei a refuzat să comenteze informaţiile apărute în ‘Hospodarske Noviny’, spunând că nu va face acest lucru până când ‘semnăturile sunt pe contract’.

Compania germană a ales Slovacia în locul Ungariei deoarece ţara este membră a zonei euro, iar capitala Bratislava este mai aproape de Viena.

‘Slovacia este o ţară potrivită pentru afacerile Deutsche Telekom, de aceea noi încercăm să evaluăm noi oportunităţi. Vom implementa aceste oportunităţi dacă sunt îndeplinite toate condiţiile’, a afirmat Sylvie Braunle de la Deutsche Telekom. Compania germană deţine 51% din Slovak Telekom.

Nu se ştie încă dacă taxa de criză impusă de guvernul de la Budapesta unor sectoare profitabile, cum ar telecomunicaţiile, reprezintă unul din motivele pentru care Deutsche Telekom a ales Slovacia în locul Ungariei.

În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru a prelua un pachet de 30% din acţiunile OTE. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom.
SURSA: Agerpres