Toate cele 35 de mari bănci care operează în SUA au trecut săptămâna trecută cu succes prima etapă a testelor de stres anuale, demonstrând că sunt suficient de solide pentru a suporta condiţii de recesiune extremă şi să menţină fondurile proprii deasupra nivelului minim cerut, a precizat Fed. A doua rundă de teste se concentra pe managementul riscului şi pe verificările interne, zone în care Deutsche Bank înregistrează probleme. 

Anul trecut, toate băncile au trecut testele de stres din SUA. 

Planurile Goldman Sachs şi Morgan Stanley privind capitalul au fost aprobate de Fed cu anumite limite, băncile nu vor avea permisiunea de a majora dividendele către acţionari, pentru a-şi majora capitalul. De asemenea, State Street Corp trebuie să-şi îmbunătăţească managementul riscului, a anunţat Rezerva Federală a SUA. 

Într-un comunicat al Deutsche Bank se arată că Fed nu a avut obiecţii "cantitative" la planurile privind capitalul ci mai degrabă motive "calitative", ceea ce înseamnă că banca nu a trecut testele de stres din cauza problemelor înregistrate la managementul riscului şi la verificările interne. 

Subsidiara din SUA a Deutsche Bank a făcut investiţii semnificative pentru a-şi îmbunătăţi nivelul capitalului şi face progrese în toate domeniile, susţine banca germană. 

Anul acesta, acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 43% la Bursa de la Frankfurt. După trei ani consecutivi cu pierderi, Deutsche Bank vrea să revină pe profit. La începutul lunii aprilie, Deutsche Bank a schimbat directorul general şi speră că sub conducerea lui Christian Sewing vrea să se reorienteze pe activităţile mai tradiţionale precum finanţarea companiilor şi pe Germania şi Europa. 

Aceasta teste de stres au fost introduse în urmă cu opt ani de legea Dodd-Frank, după criza financiară din 2008, pentru a măsura soliditatea sectorului bancar, considerat vital pentru sănătatea economiei americane. În cel mai grav scenariu analizat de Fed, rata şomajului s-ar dubla la 10%, bursa s-ar prăbuşi iar piaţa imobiliară sr cunoaşte o criză severă.