Recent, publicaţia ‘Daily Financial Times Deutschland’ anunţase că banca germană vrea să implementeze un program de economisire în 2012 care ar putea duce la o reducere a costurilor cu 1-2 miliarde de euro (1,4-2,9 miliarde de dolari) pe an, dacă situaţia economiei se va înrăutăţi în următoarele luni.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a declarat pentru Reuters că banca vrea să-şi majoreze cota de piaţă, refuzând să facă şi alte comentarii.

Profitul Deutsche Bank a crescut cu 3,3% în trimestrul doi din 2011, datorită rezultatelor foarte bune obţinute de divizia de consumer-banking, transmite Bloomberg.

În perioada aprilie-iunie 2011, profitul net a ajuns la 1,2 miliarde de euro (1,74 miliarde de dolari), faţă de 1,3 miliarde de euro cât estimau analiştii.

Cea mai mare bancă din Germania a reafirmat obiectivul de a obţine în acest an un profit operaţional înainte de taxe de 10 miliarde de euro, deşi a avertizat că actuala criză a datoriilor suverane va face mai dificil de realizat acest obiectiv la divizia de investiţii bancare.

Deutsche Bank avea, la 30 iunie, riscuri suverane nete legate de Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia şi Spania în valoare de 3,67 miliarde de euro, cu 70% mai scăzute faţă de 12,1 miliarde de euro la sfârşitul lui 2010.