Compania de căi ferate Deutsche Bahn a anunţat că va acorda despăgubiri în valoare totală de 55 de milioane de euro călătorilor care folosesc serviciile S-Bahn (Stadtschnellbahn), tren rapid care asigură transportul în Berlin şi în zonele limitrofe.

 

Conducerea companiei a luat această decizie după ce DB a fost criticat că în ultimul timp nu mai reprezintă un standard de calitate, în principal prin întârzierea trenurilor, calitatea serviciilor şi siguranţa feroviară.

 

Ca primă măsură, 25 de milioane de euro vor fi plătiţi sub formă de despăgubiri călătorilor ce deţin abonamente anuale, care nu au putut beneficia de transportul cu S-Bahn la timp şi în condiţii optime. Restul de bani se va regăsi în oferta pentru studenţi şi elevi care vor putea circula gratuit cu trenul în luna decembrie, precum şi gratuităţi pentru călători pe parcursul celor patru weekend-uri ce precedă Crăciunul.

 

Compania a anunţat că va moderniza multe din staţiile de S-Bahn, precum şi sistemele de semaforizare, care să permită trenurilor să îşi respecte orarul.

 

Pe lângă măsurile ce vizează transportul feroviar, Deutsche Bahn va dona suma 400.000 de euro unor asociaţii de binefacere din Germania.