Fundal: Stai întins pe un fel de „pat high-tech“ şi încerci să nu te gândeşti la nimic, să te deconectezi de griji. Lumina roşie şi albastră, muzica şi masajul te relaxează total, timp de 35 de minute. După câteva astfel de şedinţe, dispar ca prin minune stresul, anxietatea, insomnia, chiar şi depresiile uşoare. Sună a scenariu SF? Nu şi pentru Raluca Iliescu, CEO şi fondator Intrafit, care a adus în România Biodream sau aşa-numita „joy machine“ – „un Rolls-Royce tehnologic al reglării psihosomatice prin terapia luminii“, pentru a păstra o formulare care-i aparţine proprietarei. Strict tehnic, aparatul cu pricina promite „să îmbunătățească performanța sportivă, reflexele și nivelul de atenție, oxigenează țesuturile pielii, elimină retenția de apă, echilibrează starea emoțională, consolidează vitalitatea mentală și fizică, îmbunătățește somnul și îndepărtează simptomele stresului“, intră ea în detalii. Iar Biodream nu este singurul echipament sofisticat din dotarea Intrafit – clinica este distribuitor exclusiv şi al francizei InfrafitX (o „bicicletă-capsulă“ care accelerează arderea grăsimilor şi creşte de 10 ori consumul caloric fără să fie nevoie de dietă), dar şi al celui mai performant sistem medical de hidrocolonoterapie din lume – Angel of Water. În plus, Infrafit poate face analiza BEV (Bio-Electronica Vincent –  cea mai avansată metodă de prevenţie la ora actuală; depistează boli precum cancer, HIV-SIDA, diabet, disfuncţii cardiovasculare), şi foloseşte şi o licenţă de detoxifiere prin hrană lichidă (Clean Up Your Life – un program care costă între 500 şi 1.500 de euro şi care include şapte zile de pre-detox prin nutriţie raw-vegana, şapte zile de hrană lichidă-juicy detox, şi încă şapte zile de post-detox prin alimentaţie raw- vegană).

Cum a ajuns Raluca Iliescu să aducă în România toate aceste tehnologii revoluţionare, ce „purifică“ mintea şi corpul, dând organismului un respiro binemeritat pentru a reuşi să se regenereze? „Acum câţiva ani, m-am confruntat cu un diagnostic medical terifiant, acela de cancer, care mi-a schimbat viaţa, priorităţile şi viziunea asupra sănătăţii. A fost o răscruce care m-a pus în ipostaza de a allege, iar eu am ales sănătatea în toate formele şi abordările ei“, povesteşte antreprenoarea. O alegere care s-a extins treptat, şi Raluca Iliescu a  decis să renunţe la 11 ani de carieră corporatistă în industria tutunului şi să se dedice “clean businessului“ pe care l-a fondat. „Cred că ar trebui să oferim cu toţii mai multă atenţie sănătăţii prin metode de prevenţie care să ne ferească de ipostaze mai puţin fericite. Spre exemplu, primul meu contact cu un centru detox a avut loc la îndrumarea acelor medici din Chicago şi Milano care mă aveau sub supraveghere“, mărturiseşte antreprenoarea, cu precizarea că „am realizat atunci că detoxifierea regulată a organismului nu este o «fiţă» sau un «trend», nu se face nici pentru a pierde în greutate, ci este un proces complex şi serios, care se urmează sub supraveghere de specialitate şi care aduce beneficii extraordinare sănătăţii prin eliminarea toxinelor din organism şi sânge şi înlocuirea lor cu nutrienţi, vitamine, antioxidanţi”.

În ţările dezvoltate, a urma astfel de programe de detoxifiere e o rutină, în România însă ele au devenit accesibile oricui abia din ianuarie anul acesta, odată cu lansarea Intrafit, o investiţie care depăşeşte jumătate de milion de euro. Şi sunt deja 60-70 de clienţi, care au început terapii de sănătate şi programe de detoxifiere, şi trec, săptămânal, pragul clinicii. Iar Raluca Iliescu vrea să speculeze din plin avantajul primului venit: „Până la sfârşitul anului vrem să mergem în două oraşe din ţară, iar, la începutul lui 2015 intrăm în încă două oraşe. Pe termen lung, vom extinde această franciză şi în afara ţării“.

Logica pieţei spune că pionierii unui domeniu de business au un mare avantaj şi un mare dezavantaj. Avantajul e că nu au concurenţă. Dezavantajul e că trebuie să educe piaţa. Dar Raluca Iliescu e optimistă şi crede că nu va avea prea mult de lucru. „Românii sunt de foarte mult timp şi amatori, şi cunoscători ai unor astfel de sevicii, doar că nu aveau posibilitatea să le urmeze la ei în ţară“, motivează ea. Majoritatea, continuă Raluca, sunt conştienți că stilul lor de viaţă nu foarte ordonat, alimentaţia care include un procent semnificativ de proteină animală, dulciurile, dar şi alcoolul, ţigările, stressul şi lipsa somnului conduc, în timp, la incapacitatea organismului de a se autodetoxifia prin metodele naturale. Astfel, clinica ei vine cu soluţii de eliminare a toxinelor, care sunt stocate şi păstrate în organism ani de zile, şi generează, în timp, acidoză în sânge precum şi un teren biologic propice dezvoltării bolilor. În altă ordine de idei, conchide CEO-ul Intrafit, „încă nu există o piaţă detox în România, ci doar clienţi ai acestor servicii care, datorită faptului că au frecventat centre din străinătate în acest domeniu, sunt extrem de bine informaţi şi avizaţi“.

Până la sfârşitul anului vrem să mergem în două oraşe din ţară, iar la începutul lui 2015 intrăm în încă două oraşe. Pe termen lung, vom extinde această franciză şi în afara ţării. Raluca Iliescu, CEO şi fondator Intrafit