Serviciul de Pază și Protecție, celelalte instituții ale statului Român și garda proprie a Papei Francisc nu sunt singurii care contribuie la paza Suveranului Pontif, în timpul vizitei sale din România. Din echipa de pază, mai mare decât în cazul oricărui alt demnitar venit în România, face parte și o firmă privată.

Pe lângă miile de ofiţeri SRI, SPP, jandarmi şi poliţişti care îl păzesc pe Papa Francisc în timpul vizitei sale de trei zile în România, forţele de ordine primesc si ajutorul unei firme private de securitate, scrie Digi24.  Zeci de agenţi au verificat în detaliu clădirile în care se va afla Suveranul Pontif şi îi vor monitoriza pe toţi care se apropie de ele. Este cea mai importantă misiune pe care agenţii o avut-o până acum, deşi în trecut au mai păzit şefi de stat sau oficiali europeni.

„Mergeți acolo și asigurați zona perimetrală. Te poziționezi acolo. Dumneavoastră asigurați zona de acolo. Dumneavoastră asigurați fluxul din acea zonă. Dumneavoastră fluxul de aici. Dumneavoastră mergeți în spatele mașinii de intervenție. Dumneavoastră mergeți și asigurați acea zonă”.

Sunt indicațiile pe care le dă agenților Sorin Popa, coordonator de echipă.