În anul 1960, Vladimir Putin a început să studieze la Școala elementară nr. 193 de pe strada Baskov, aflată lângă casa lui. Din cauza comportamentului său neadecvat, până în clasa a cincea, era unui dintre puținii elevi din clasa lui care nu fusese cooptat încă în organizația locală de pioneri.

În clasa a șasea a început să se dedice sportului, mai ales artelor marțiale sambo și judo, dar pe parcursul vieții a mai practicat tenis, schi și pilotaj.

Vladimir Putin a absolvit secția de drept internațional a Facultății de drept a Universității de Stat din Leningrad în 1975 , cu o teză despre politica SUA pe continentul african. În timpul anilor de studenție, el a devenit membru al Partidului Comunist și a rămas membru până la dizolvarea acestuia în decembrie 1991.

Până să ajungă sus, viaţa lui Putin a decurs însă în afara luminii reflectoarelor. Iată 5 lucruri pe care nu le ştiai despre Putin, conform Huffington Post.

Vladimir Putin a fost trimis sub acoperire în anul 1985, în Germania de Est de către KGB. Numele său de spion era ”Domnul Adamov”.

Liderul Rusiei a crescut într-un apartament la comun, pe care îl împărţeau trei familii, în Sankt Petersburg, numit pe atunci Leningrad. Putin îşi aminteşte că pe vremea aceea vâna şobolani pe casa scărilor.

Bunicul lui Putin a lucrat ca bucătar la casa de la ţară a lui Lenin, iar mai târziu a gătit de câteva ori şi pentru Stalin.

Președintele rus are două fiice, însă vieţile lor sunt un secret absolut. Ele au mers la liceu sub nume false, iar profesiile lor şi ţările unde locuiesc nu sunt cunoscute.

Putin urăşte internetul. Îl consideră derutant şi total nesigur.