Dan Negru s-a născut pe 23 februarie 1971 în Timișoara. A absolvit studiile Liceului Economic din Timișoara și a obținut media 9,20 la Bacalaureat. Prezentatorul a spus într-un interviu acordat presei locale că a fost cea mai mică notă din clasă fiindcă era o clasă de tocilari. Ulteior, a absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Jurnalism.

S-au auzit vorbe cum că prezentatorul TV ar avea un salariu de 40 de mii de euro, dar acesta a postat un mesaj pe Facebook prin care a infirmat acest lucru.

”Nu iau 40 mii de euro pe luna din tv așa cum zic azi ziarele. N-o face niciunul dintre noi pentru ca publicitatea nu suporta așa ceva dar și pentru ca meseria mea, de “prezentator tv” a dispărut. Ea exista doar ca sa justifice eșecurile. Pe cât de mult se vorbește despre rolul lui Mircea Radu in eșecul “Ie Românie” pe atât de puțin se vorbește de rolul lui Cosmin Cernat in succesul “Exatlon”.

Am un job de acar Păun. Când intr-un accident feroviar petrecut la Buzău au murit 66 de oameni a fost gasit un singur vinovat: Ioan Paun,un acar.

De Revelion, un ziarist mi-a spus ca nu va da stirea “Negru lider de 18 ani” dar ca are pregătită prima pagina pentru cand va fi

“Negru, prima data înfrânt de Revelion”.

Meserie de acar Păun in care nu câștigam 40 mii/luna nici eu, nici Esca, nici Cabral și nici Raduleasca..”, a spus acesta.